La pastisseria Canal de Barcelona torna a guanyar el concurs del millor croissant

  • Fundada el 1970 per Xavier Canal, ja va guanyar el concurs de Millor Croissant Artesà de Mantega el 2016 i el 2019

VilaWeb
Redacció
04.10.2022 - 18:08

La pastisseria barcelonina Canal ha guanyat per tercera vegada el Concurs de Millor Croissant Artesà de Mantega, organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona. El seu croissant s’ha imposat entre un total de cinquanta-quatre participants de l’estat espanyol i ha estat el més valorat pel jurat, que li ha atorgat el prestigiós guardó i un premi de mil euros.

Fundada el 1970 per Xavier Canal i dirigida actualment pel seu nebot Lluís Estrada, ja va guanyar el concurs del Millor Croissant Artesà de Mantega el 2016 i el 2019. Amb establiments al carrer Muntaner i Calvet de Barcelona, ha introduït la innovació en la tradició, elaborant brioixeria i pastisseria clàssica i contemporània.

El jurat, format per reconeguts professionals de la pastisseria, ha degustat i puntuat els croissants presentats tenint en compte els següents criteris: gust (40 punts), alveolat (15 punts), fullat (15 punts), color (10 punts), format (10 punts) i acabat (10 punts).. Entre els membres del jurat hi havia els pastissers Elies Miró, Maria Evans, Manel Corbalan, Santiago Lluna, Andrea Besuschio i Antonio García, de Panem, guanyador del concurs en l’edició de l’any passat.

El concurs té com a objectiu d‘incentivar i premiar els coneixements i habilitats dels pastissers artesans en un producte tan emblemàtic com el croissant, reconeixent així la qualitat de la pastisseria artesana del país. Entre els vencedors d’edicions anteriors hi ha Brunells, Santo Croi by Albert Roca, Prat “Can Carriel”, Vallflorida Xocolaters, Oriol Balaguer i Ochiai.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any