oltra candidatura presidencia

Mónica Oltra ha fet una compareixença després de l’anunci electoral del president Ximo Puig, en què ha explicat que els consellers de Compromís s’han oposat a l’avançament electoral.

‘Des de juliol de 2015 fins a hui, el govern valencià ha pres 5.746 decisions en favor del poble valencià per unanimitat. Hui és l’única d’eixes decisions que no s’ha pres per unanimitat’, ha declarat Oltra. I ha afirmat: ‘Nosaltres som Botànic.’

També ha dit que no sabia per quines raons es convocaven les eleccions i que d’ençà del 15 de febrer no havien parlat d’un avançament electoral amb Ximo Puig.

Oltra considera que no es compleix cap de les tres raons polítiques per les quals normalment s’avancen unes eleccions, que són la inestabilitat, la falta de suport parlamentari i la impossibilitat d’impulsar els projectes legislatius del govern. Tanmateix, diu no sentir-se traïda per Puig, encara que no veu coherent la decisió.

A més, considera que les eleccions, coincidint amb les espanyoles i amb la proximitat de les municipals i les europees, no se singularitzen ni es garanteix de valencianitzar les eleccions.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha comunicat al Consell la decisió de dissoldre les Corts i de convocar eleccions anticipades el 28 d’abril. D’aquesta manera, les eleccions valencianes coincidiran amb les espanyoles, convocades el mateix dia.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb