Una cria de bongo oriental ha nascut en Bioparc València. Es tracta d’una subespècie d’antílop forestal africà que es troba en una situació extrema de desaparéixer, segons ha informat este dilluns el parc en un comunicat.

Tant la mare com la cria es troben en perfecte estat i, després d’unes setmanes baix l’atenta supervisió de l’equip tècnic, ja està a la vista dels visitants:  té accés a la seua zona exterior en la recreació de les selves d’Àfrica.

Així, es troben en un recinte multiespècie on compartixen hàbitat amb altres animals com grues coronades i duiquers, que s’acosten curiosos a conéixer el nou membre.

El Tragelaphus euryceros isaaci figura en la llista roja de la UICN ja que està a la vora de l’extinció amb menys de 100 individus en estat silvestre. Així, on este naixement Bioparc València es consolida com a centre de conservació d’esta ‘bella i amenaçada’ espècie, en albergar l’únic grup reproductor que existix a Espanya i haver aconseguit criar amb èxit ja en tres ocasions.

La família està formada per Kani, un mascle de 8 anys, Elewa, una femella de 9 anys, Cherang’any, un mascle nascut en 2016, i la xicoteta femella d’amb prou faenes un mes de vida. Amb l’objectiu de garantir el seu benestar, l’aclimatació s’està realitzant per fases. Per a açò, s’alterna l’eixida del grup al recinte exterior, als matins el mascle adult i el jove i a les vesprades la femella i la cria.

El bongo oriental s’inclouen en els més de 40 programes europeus de conservació (EEP) d’espècies amenaçades en els quals participa Bioparc València hi està tenint un important paper, doncs es tracta d’evitar l’extinció de l’espècie amb un grup suficientment nombrós i genèticament viable.

Este esforç de preservació de la biodiversitat és “especialment important” en situacions com la qual es troba el bongo, amb una població que s’estima per davall del llindar de pervivència en el seu medi natural, segons les mateixes fonts.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb