Inés Madrigal, la dona que va portar a judici el primer cas de nadons robats a l’estat espanyol, ha anunciat que ha trobat a la seva família, encara que la seva mare va morir ara fa sis anys.

A Madrigal se la coneix per portar a judici el doctor Eduardo Vela, a qui la Justícia va absoldre per considerar prescrits els delictes de detenció il·legal, suposició al part i falsedat documental.

‘Sempre he perseguit la veritat. I ara que l’he trobat, tinc l’obligació de compartir-la’, sosté la víctima de l’entramat de nadons robats, que ha volgut compartir ‘la millor notícia de la seva vida’.

‘Només hi ha una manera d’aconseguir allò que anhela el teu cor i és desitjar-ho amb tota l’ànima, desitjar-ho i necessitar-ho tant com l’aire que entra en els teus pulmons i et manté viu, si ho sents, ves-hi, no ho deixis, fes-ho des de l’amor que tu ets i posa-l’hi de tal manera a la vida, que no tingui més remei que donar-te’l’, ha escrit en les seves xarxes socials.

La dona va néixer el juny de 1969 a la Clínica San Ramón de Madrid. Va ser un ‘regal’ de Vela a la seva mare adoptiva, que va morir el 2013 enmig del procés penal. Amb divuit anys, els seus pares li van confessar que era adoptada i el 2010, la seva mare li va explicar la veritat darrere del seu naixement.

D’ençà d’aquell moment, ha lluitat per cercar la veritat i trobar a la seva família biològica. La troballa es produeix després de donar positiu una prova d’ADN que ha permès trobar un dels seus quatre germans.

Després de conèixer l’absolució, el seu advocat va anunciar que anirien al Tribunal Suprem. Madrigal vol que aquesta sentència sigui ‘un trampolí’ perquè el tribunal es pronunciï sobre la prescripció i creu jurisprudència davant aquesta qüestió sobre la qual hi ha resolucions diverses.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.