Montserrat Fontané, mare dels germans Roca, Premi Gourmet Català 2021

  • El guardó és un reconeixement a la seva llarga trajectòria als fogons, que va començar el 1967

VilaWeb
29.10.2021 - 09:10
Actualització: 29.10.2021 - 09:12

La cuinera Montserrat Fontané, propietària del restaurant de Can Roca i mare dels germans que han revolucionat la cuina catalana, ha estat guardonada amb el Premi Gourmet Català de 2021. El guardó és un reconeixement a la seva llarga trajectòria als fogons, que va començar el 1967.

Montserrat Fontané: “No he arribat a entendre la cuina que fan els meus fills” 

De totes maneres, Fontané no ha pogut gaudir de l’homenatge, ja que està ingressada a l’hospital després de trencar-se el fèmur. El sommelier Josep Roca ha recollit el premi en nom seu i ha ressaltat els valor que la seva mare, que més tard han servit com a pilars de les tres estrelles que acumula el celler de Can Roca.

“El sacrifici, la generositat, l’esforç, la capacitat de superació i la cura dels altres a partir de la cultura del gust”, ha declarat el fill. Amb aquest guardó, Fontané agafa el relleu de Ferran Adrià, que va ser el darrer premiat el 2019.

VilaWeb fa trenta anys. Ens feu un regal?

Cada dia oferim el diari amb accés obert, perquè volem una societat ben informada i lliure.

Ajudeu-nos a celebrar-ho fent una donació única i sense cap més compromís.

(Pagament amb targeta o Bizum)

Recomanem

Fer-me'n subscriptor