Montserrat Fontané

La cuinera Montserrat Fontané, propietària del restaurant de Can Roca i mare dels germans que han revolucionat la cuina catalana, ha estat guardonada amb el Premi Gourmet Català de 2021. El guardó és un reconeixement a la seva llarga trajectòria als fogons, que va començar el 1967.

Montserrat Fontané: “No he arribat a entendre la cuina que fan els meus fills” 

De totes maneres, Fontané no ha pogut gaudir de l’homenatge, ja que està ingressada a l’hospital després de trencar-se el fèmur. El sommelier Josep Roca ha recollit el premi en nom seu i ha ressaltat els valor que la seva mare, que més tard han servit com a pilars de les tres estrelles que acumula el celler de Can Roca.

“El sacrifici, la generositat, l’esforç, la capacitat de superació i la cura dels altres a partir de la cultura del gust”, ha declarat el fill. Amb aquest guardó, Fontané agafa el relleu de Ferran Adrià, que va ser el darrer premiat el 2019.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.