Un magistrat que jutjarà Camps es nega a apartar-se tot i haver treballat en governs del PP

  • Diu que quan va treballar en un ministeri del PP ho va fer en llocs de "naturalesa tècnica i de gestió"

VilaWeb
EFE
15.06.2022 - 14:33

El magistrat de l’Audiència espanyol Joaquín Delgado, membre del tribunal que jutjarà l’ex-president de la Generalitat Francisco Camps pel cas Gürtel, s’ha negat a apartar-se del judici per haver ocupat càrrecs en l’administració quan governava el PP, com el de director general espanyol de Relacions amb l’Administració de Justícia entre 2016 i 2018, amb Rafael Catalá com a ministre de Justícia. Tanmateix, s’hi ha oposat perquè diu que els seus llocs de feina eren “de naturalesa tècnica i de gestió”, i fins i tot s’ha permès criticar aquells que dubten de la seva imparcialitat.

“Per a un espectador objectiu, no desapareix l’aparença d’imparcialitat per haver desenvolupat funcions de naturalesa tècnica i de gestió, sense cap component polític, i sempre en directa relació amb el sistema de justícia”, reivindica en l’informe amb el qual s’oposa a la recusació que ha demanat una de les acusacions, i que la fiscalia anticorrupció va secundar que s’admetés a tràmit.

A l’informe, Joaquín Delgado fa un repàs de la seva trajectòria i diu que, en la seva primera etapa en el ministeri de Justícia espanyol, no va ocupar cap alt càrrec, sinó que va treballar en comissió de serveis sense cap capacitat decisòria i, tal com contempla la llei, per a aportar la seva experiència en “feines de gestió i modernització del sistema de justícia”.

També va passar pel Consell General del Poder Judicial com a lletrat en llocs tècnics i, més tard, va ser nomenat director general de Relacions amb l’Administració de Justícia al ministeri en situació de serveis especials. Aquí, insisteix que una reforma legislativa va introduir un “element clar d’interpretació” de l’aparença d’imparcialitat dels jutges que passen per aquest lloc en excloure als directors generals de “l’aplicació de l’abstenció/recusació” recollida en la Llei orgànica del Poder Judicial per als magistrats que reingressin en la carrera després de ser nomenats per a càrrec polític o de confiança. El magistrat també reivindica el seu nivell de rendiment en el seu pas per diferents òrgans judicials i fins i tot recorda que durant una temporada va arribar a duplicar el seu treball en ser titular d’una plaça i desenvolupar funcions en altres seccions al mateix temps.

En aquesta peça del cas Gürtel, que arribarà a judici el 17 de gener del 2023, Camps s’enfronta a una petició de la Fiscalia de dos anys i mig de presó per delictes de prevaricació i frau en relació amb la contractació irregular amb la trama per al muntatge de l’expositor del pavelló del País Valencià a la fira Fitur de 2009.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any