Cinc receptes amb meló i síndria per a refrescar-se aquest estiu

  • Us oferim cinc receptes per a pal·liar la calor d’aquestes setmanes, en què el meló i la síndria són les grans protagonistes

VilaWeb
Redacció
04.08.2023 - 21:40

Les altes temperatures de l’estiu ens conviden a fer menús que no comportin elaboracions complexes i que siguin refrescants. Entre les fruites de temporada, el meló i la síndria són, per excel·lència, les que tenen més èxit a l’estiu, i tot i que les podem menjar senceres o a trossos, també en podem fer plats més originals. Us oferim cinc receptes per a pal·liar la calor d’aquestes setmanes.

1. Gaspatxo amb meló

El gaspatxo és un plat tradicional amb molta presència a l’estiu. És un còctel estiuenc molt hidratant que ens aporta vitamines, minerals, antioxidants i fibra. Els ingredients habituals són el tomàquet, el pebrot verd, el cogombre, l’all, el pa, l’oli d’oliva verge extra, el vinagre i la sal, però existeixen moltes variacions. Us n’oferim una en què el meló és el protagonista.

Ingredients (per a 4 persones)

–1kg de tomàquet madur vermell i carnós (de la pera, del pebrot, rodó madur tipus Tudela…)
–4 llesques de pa sec (80-100g)
–1 pebrot verd
–1 all
–1/2 cogombre gran o un de petit
–1 rodanxa de meló
–1 cullerada sopera d’oli d’oliva verge extra
–1 cullerada sopera de vinagre
–1/2 cullerada de la mida de cafè de sal
–aigua freda: entre 300ml i 500ml (segons el vostre gust)

2. Daus de síndria amb ‘mozzarella’ i menta

Us oferim una recepta original i refrescant. La mozzarella aporta al plat un valor elevat de proteïnes i una bona quantitat de calci. Aquesta recepta és apta per a vegetarians.

Ingredients (per a una persona)

–1 rodanxa de síndria que ha de ser freda de nevera
–1 paquet de boles de mozzarella
–fulles de menta
–1/2 llima
–1 cullerada de postres de mel
–1 cullerada de postres d’oli d’oliva verge extra (el millor per a amanir)
–1 rajolí de vinagre balsàmic (opcional)

3. Amanida d’estiu

Les amanides són un plat fred que desperta la imaginació. L’amanida d’estiu aporta diferents textures per la seva diversitat d’ingredients: enciam i ruca acompanyats de formatge, pernil ibèric i fruita seca. A més, els daus de meló i síndria seran els responsables d’aportar frescor al plat.

Ingredients (en la quantitat i proporció que cadascú desitgi)

–un grapat de fulles d’enciam romà o iceberg
–un grapat de fulles de ruca
–mitja rodanxa de meló
–mitja rodanxa de síndria
–formatge fresc tipus Burgos
–2-3 llenques de pernil ibèric de tall fi
–un grapat de pinyons
–oli d’oliva verge extra

Per a la vinagreta

–oli d’oliva verge extra
–vinagre de poma
–mel
–sal
–pebre

4. Sopa freda de meló

Una sopa freda molt refrescant i hidratant, i amb un contingut calòric molt baix, ideal per a aquells que volen perdre pes. Aquesta recepta, que és apta per a vegetarians, si no hi poseu iogurt, també és apta per a vegans.

Ingredients (per a dues persones)

–4 tallades de meló
–el suc d’una llima
–1/2 iogurt
–sal
–pebre
–una mica de cibulet

5. Granissat de síndria

Per acabar, us oferim una recepta de granissat. Aquestes populars begudes parcialment congelades són opcions molt escollides durant els mesos més calorosos. Us n’oferim una proposta amb síndria per a refrescar-se a dins o fora de casa.

Ingredients

–700 grams de síndria
–4 cullerades de xarop de granadina
–1 llimona
–20 grams de xocolata negra

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any