Daus de síndria amb ‘mozzarella’ i menta: un plat refrescant i amb proteïnes
Recepta de la nutricionista Dolors Borau dins la sèrie 'Fruites d'estiu'

Per: Dolors Borau


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.

Fes-te subscriptor de VilaWeb
La nutricionista Dolors Borau presenta a VilaWeb una nova recepta amb fruita: daus de síndria amb ‘mozzarella’ i menta. Un article més de la sèrie ‘Fruites d’estiu’.
Ingredients per a un comensal
- 1 rodanxa de síndria que ha de ser freda de nevera;
- 1 paquet de boles de mozzarella;
- fulles de menta;
- 1/2 llima;
- 1 cullerada de postres de mel;
- 1 cullerada de postres d’oli d’oliva verge extra (el millor per a amanir);
- 1 rajolí de vinagre balsàmic (opcional).
Preparació
- Peleu la rodanxa de síndria i talleu-la a daus no gaire grossos, que es puguin menjar amb una mossegada, i poseu-los en un plat pla.
- Agafeu la bola de mozzarella, poseu-hi una fulla petita de menta o mitja de grossa, travesseu-ho tot amb un escuradents i claveu-ho al dau de síndria.
- En una tassa hi poseu la cullerada de postres de mel, el rajolí d’oli d’oliva i un raig de vinagre de Mòdena, i espremeu-hi el suc de mitja llima.
- Barregeu bé tots els ingredients de la salsa i aneu tirant, amb una cullereta, gotes al damunt de cada dau.
- Ratlleu la pela de la llima al damunt del plat.
- Serviu-ho immediatament.
Observacions
- Aquesta recepta és apta per a vegetarians.
- La mozzarella aportarà al plat un valor elevat de proteïnes d’alt valor biològic.

Interpretació de la taula
- Observeu que és un plat amb un valor calòric moderat.
- El contingut d’hidrats de carboni és molt baix.
- La mozzarella té un contingut elevat en proteïnes d’origen animal.
- La mozzarella també fa augmentar el contingut de greix, una part del qual és saturat.
- El greix insaturat provindrà de l’oli d’oliva verge extra.
- La mozzarella també aportarà una bona quantitat de calci.
Comentaris
Els subscriptors de VilaWeb poden comentar aquesta notícia, o bé llegir els comentaris que hi han fet els altres subscriptors i debatre-la amb ells , clicant ací.
Si encara no sou subscriptors, us en podeu fer clicant ací.
S'ha afegit la noticia a Favorits