sopa de meló

El periodisme que l'actualitat necessita

Aquest 2020 és un any de canvis arreu del món, i nosaltres us volem ajudar a entendre'ls. En temps de crisi, el periodisme compromès és més important que mai i el vostre suport és l'únic que pot assegurar la continuïtat de VilaWeb.
Si ho vols i ho pots fer, col·labora amb VilaWeb.

Avui prepararem una sopa freda de meló, seguint, com sempre, una recepta de la nutricionista Dolors Borau, dins la sèrie ‘Fruites d’estiu‘.

Ingredients per a dos comensals

  • 4 tallades de meló;
  • el suc d’una llima;
  • 1/2 iogurt;
  • sal;
  • pebre;
  • una mica de cibulet.

Preparació

  • Abans de tallar el meló a bocins, amb una cullereta petita, feu quatre boletes de meló per persona.
  • Després traieu-ne l’escorça i talleu-lo a trossos.
  • Poseu-lo en un recipient amb un polsim de sal i la meitat d’un iogurt.
  • Bateu-ho tot i deixeu-ho a la nevera perquè es pugui servir ben fred.
  • Quan sigui l’hora de menjar-se la sopa freda, poseu-la en un bol, deixeu que hi surin les quatre boletes de meló, moleu-hi una mica de pebre i tireu-hi unes tiges de cibulet tallades ben menudes.

Observacions

  • Aquesta recepta, que és apta per a vegetarians, si no s’hi posa iogurt també és apta per a vegans.
  • Per a qui li agradi i no sigui vegetarià ni vegà, també es pot acompanyar amb encenalls de pernil ibèric.

 

Valoració nutricional per a una persona. Font: Taula de composició d’aliments, CESNID – Publicacions de la Universitat de Barcelona, 2002

Interpretació de la taula

  • És un plat amb molt poques quilocalories.
  • Té un efecte molt refrescant i hidratant i se’n pot servir una ració generosa.
  • És ideal per als qui volen perdre pes.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.