L’ex-president de la Generalitat Artur Mas; l’ex-consellera de Governació i ex-vice-presidenta del govern Joana Ortega i l’ex-consellera d’Ensenyament Irene Rigau assistiran a la reunió del Consell Executiu d’aquest dimarts al Palau de la Generalitat, segons ha avançat ‘El Nacional.cat’ i ha confirmat l’ACN. Es tracta d’un gest inèdit amb el qual el Govern vol expressar el seu suport als tres ex-membres de l’Executiu a penes d’inhabilitació pel 9-N després que fa just una setmana es fes pública la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i plantejar de quina manera poden ajudar al procés. Per aquest motiu, la reunió començarà una mica abans de dos quarts de deu del matí i continuarà desprès –ja sense Mas, Ortega i Rigau- amb la trobada ordinària de cada dimarts.

Dilluns passat, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va condemnar l’ex-president de la Generalitat Artur Mas a 2 anys d’inhabilitació, l’exvicepresidenta Joana Ortega a 1 any i 9 mesos i l’ex-consellera Irene Rigau a un any i mig, pel procés participatiu del 9 de novembre del 2014. Tots tres van ser castigats pels delictes de desobediència i absolts del de prevaricació. A més de les condemnes per inhabilitació de càrrec públic, Mas haurà de pagar una multa de 36.500 euros, Ortega 30.000 euros i Rigau 24.000 euros.

En la reunió d’aquest dimarts, però, no hi assistirà l’exconseller de Presidència i actual portaveu del PDECat, Francesc Homs, que va ser jutjat per la mateixa qüestió al Tribunal Suprem a finals de febrer pels delictes de desobediència i prevaricació i encara espera sentència.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]