congrés

La Conselleria d’Educació assumirà el personal no docent que treballa als centres escolars i que fins ara depenia de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública. L’objectiu és fer-se càrrec d’aquests educadors, que acompanyen l’alumnat amb necessitats educatives específiques, per agilitzar totes les qüestions referents a la seva organització i reforçar l’educació inclusiva. Ho ha explicat el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, en una entrevista a Europa Press en què ha recordat que el traspàs del personal educador al seu departament era una reivindicació de tota la comunitat educativa. Marzà ha definit l’educació inclusiva com una de les potes fonamentals de l’acció que vol desenvolupar la conselleria durant aquesta nova legislatura. De fet, hi ha una direcció general destinada a ocupar-se íntegrament d’aquesta matèria.

Marzà ha explicat que se n’havia fet el marc teòric, amb l’aprovació del decret d’educació inclusiva, però que ara calia desenvolupar-lo i el primer pas era la integració del personal no docent, unes 1.500 persones, de manera que, a més de pagar el salari, com ja es feia, a partir d’ara la conselleria serà l’encarregada de la gestió d’aquests professionals, la qual cosa facilitarà qüestions com les substitucions. A més, ha destacat la rellevància dels educadors que acompanyen els alumnes en situació de més dependència i ha dit que aquesta seria una manera que s’integressin ‘en el dia a dia d’una manera més directa’ i formessin ‘part de l’equip dels centres des de l’inici’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.