Els responsables de la campanya Mallorca Sense Sang i l’Associació Animalista de Balears (ASSAIB) han anunciat que denunciaran l’organitzador de l’última corrida de toros celebrada a Palma per haver permès l’entrada a menors de setze anys, fet que està prohibit per la llei. El portaveu de la campanya antitaurina Guillermo Amengual ha titllat de ‘fracàs’ el festeig del dijous passat, al qual van assistir unes 6.000 persones, pocs dies després que l’Ajuntament de Palma hagués aprovat la declaració de la ciutat com a antitaurina, ha informat l’ASSAIB en un comunicat.

Mallorca sense Sang denuncia que el ‘lobby taurí’ ha incomplert lleis, reglaments i ordenances per dur a terme la corrida de toros ‘amb total impunitat’, en permetre l’entrada de menors i celebrar l’acte amb deficiències en les instal·lacions de la plaça. El col·lectiu també denunciarà Jorge Campos, president del Cercle Balear de Palma, que va piular una fotografia al Twitter en la qual apareixia acompanyat dels seus dos fills.

L’Ajuntament de Palma també estudia obrir un expedient sancionador als organitzadors. ‘Tenim proves d’uns fets que estan prohibits per la llei’, va dir la tinent de batlle de Benestar Animal, Neus Truyol (MES). Per la seva banda l’Oficina de Defensa de Drets del Menor del Govern ja ha obert d’ofici un procediment per esbrinar els fets. Cal recordar que a Llei 16/2006 de 17 d’octubre del Règim Jurídic de les Llicències d’Activitats de Balears tipifica com a infracció greu l’entrada de menors de setze anys a un recinte on s’organitzin corrides de toros.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb