llei

L’avantprojecte de llei d’educació que ha presentat el conseller Martí March continua aixecant polèmica perquè no preveu que el català sigui llengua vehicular. El secretari general de l’STEI Intersindical, Miquel Gelabert, ha dit que el text no posa l’educació al centre del debat social i que és una esmena a la llei de normalització lingüística de les Illes, aprovada per consens el 1986. Gelabert ha destacat que l’STEI Intersindical lluita per una llei educativa de les Illes Balears des de fa més de vint anys, però que no pot avalar de cap manera determinats aspectes de l’avantprojecte presentat.

Concretament, Pere Pol, representant d’ensenyament públic del sindicat, ha remarcat que, en l’aspecte lingüístic, el text presentat per March deixa de banda la llengua catalana com a eina de cohesió social. Considera que la nova llei abandona el consens social nascut durant els anys vuitanta sobre el foment de la llengua catalana com a antídot de la segregació social.

El sindicat també ha criticat durament que el text no sigui ambiciós pel que fa al finançament. Gelabert ha recordat: ‘Digui el que digui la futura llei d’educació, seran les lleis del pressupost les que marcaran les partides  destinades a educació.’

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb