Un estudi de l’Organització Mundial de la Salut ha comprovat que prendre tres cafès al dia redueix el risc de mortalitat prematura, un 18% en el cas dels homes i un 8% en el cas de les dones. Prendre’n un, redueix el risc un 3% en els homes i un 1% en les dones.

L’estudi, que s’ha basat en 520.000 persones de deu països europeus durant 16 anys, ha demostrat que tot i disminuir la mortalitat en general, prendre cafè té més efecte en les malalties cardiovasculars i del sistema digestiu.

L’any 1991, l’Agència Internacional de la Investigació Contra el Càncer de l’OMS, afirmava totalment el contrari: deia que el cafè podia arribar a ser cancerigen i que en la majoria dels casos, es relacionava amb el càncer de pàncrees. En canvi, l’estudi actual desmenteix aquesta informació, ja que considera que pot ajudar a reduir el risc de patir càncer.

Un dels responsables de l’estudi, Antonio Agudo, assegura que els beneficis del cafè s’observen tant en el que du cafeïna com el que és descafeïnat. També diu que el cafè té propietats antioxidants.

Actualment, al món es beuen 2.250 milions de cafès al dia.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]