L’Oceanogràfic obre les portes amb normalitat l’endemà de l’incendi a la instal·lació d’Oceans, que és a l’exterior. La zona està vedada mentre continuïn les tasques de neteja. L’incendi va obligar a desallotjar preventivament prop d’un miler de persones que eren llavors a les instal·lacions i al tancament per motius de seguretat i per a netejar les cendres i el fum. El foc no va provocar danys personals ni en els animals i es va extingir en uns 20 o 25 minuts.

La direcció de l’aquari avalua ara si aprofita l’incident per a millorar l’estructura de la torre de roca artificial que va cremar, encara que no ha estat malmès, ja que el foc va ser superficial, segons han indicat a Efe fonts de l’aquari.

Quan es va calar el foc s’estaven fent tasques de millora de l’accés. Encara no s’ha pogut precisar la causa exacta que el va provocar —si va ser per una espurna d’un bufador o per una radial—, que serà determinada pels tècnics.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.