ACN Barcelona.-El Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya ha denunciat aquest dijous que la Generalitat acumula un deute amb les farmàcies de 207,3 milions d’euros. Els farmacèutics alerten que no han rebut els 120,1 milions d’euros de la factura dels medicaments dispensats al març i que haurien d’haver cobrat aquest dijous. També estan a l’espera també de rebre els 87,3 milions d’euros que corresponen al 76% de la factura del febrer i que haurien d’haver cobrat a principis de l’abril passat.

El Consell de Col·legis Farmacèutics recorda que ara fa just una setmana des del Ministeri d’Hisenda es va anunciar que les comunitats autònomes adherides al Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) podrien cobrar aquest mes de maig l’import corresponent al primer trimestre de l’any i que un dia després, el vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, va dir que s’estava treballant per presentar els pressupostos del Govern a finals del mes de maig.En aquest sentit, els professionals del sector han denunciat que actualment s’estan pagant els medicaments gairebé tres mesos després d’haver-los dispensat i demanen a l’administració que el FLA serveixi per “posar a zero” el deute amb les farmàcies catalanes i acabar amb els retards que pateixen des del 2011. També reclamen que els pressupostos s’ajustin a la despesa real en medicaments i que el finançament sigui el “suficient” per fer front a aquesta despesa.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb