La Sala d’Apel·lacions de l’Audiència espanyola ha rebaixat la pena de 2 anys i 1 dia de presó al mínim legal de 6 mesos i 1 dia als 12 membres de la banda de rap ‘La Insurgencia’ per enaltiment al terrorisme. Ho fa aplicant el mateix criteri que va usar la setmana passada per a rebaixar la pena al músic lleidatà Hasel. El tribunal argumenta que les lletres de les cançons enalteixen organitzacions armades que estan inactives com Grapo o ETA i que, per tant, això permet estimar parcialment el recurs plantejat per la defensa i atenuar les penes per a tots ells, que també hauran de pagar una multa de 1.200 euros.

El tribunal manté, però, que els músics van ‘exaltar de manera reiterada i/o justificar actes terroristes’. La sentència també afirma que les lletres de les seves cançons ‘encaixen en un discurs de l’odi que va més enllà del dret a la llibertat d’expressió o la creació artística’.

Per saber-ne més:
Entrevista a Elgio: ‘No callarem, és una barbaritat que ens condemnin per unes cançons’

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb