El 26 de setembre de 2018 la defensa de Tamara Carrasco va demanar a l’Audiència espanyola de deixar sense efecte el confinament que té dictada la CDR de Viladecans. L’audiència, però, fa cas de la Fiscalia i manté el confinament de Carrasco perquè, argumenta, ‘l’activitat dels CDR no ha cessat de moment’.

En una conferència de premsa, l’equip jurídic de Carrasco, encapçalat per Benet Salellas, ha denunciat ‘la vulneració de drets elementals’ que suposa mantenir el confinament a Carrasco i, per tant, negar-li la llibertat.

El 10 d’abril al matí deu agents de la Guàrdia Civil amb passamuntanyes i armes llargues es van presentar al domicili de l’activista, membre del CDR de Viladecans, i la van detenir, acusada de pertànyer a banda terrorista. La van traslladar a Madrid i va estar empresonada durant quaranta-vuit hores. La van deixar en llibertat, però des d’aleshores no pot sortir de Viladecans. ‘Sóc presa en un poble’, va explicar en una entrevista a VilaWeb.

Llegiu ací la interlocutòria de l’audiència:

Aquesta era la petició de la fiscalia:

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb