Aquest cap de setmana es fa l’Aplec dels Ports a la Mata. Hi haurà tot d’activitats per a reivindicar les comarques del nord del País Valencià, que fan de pont amb el Principat. Fins diumenge hi haurà els concerts de Pirat’s Sound Sistema, Assekes, Pau Alabajos i Candela Roots. També s’han organitzat trobades de muixerangues i diverses caminades per l’entorn per tal de promocionar la comarca, la llengua i la cultura.

Però l’Aplec vol ser més que una jornada festiva. Per això, a més d’activitats lúdiques, es faran activitats reivindicatives centrades en la defensa de la llengua i la cultura del país. El lema d’enguany se centra en l’orgull de pertinença a aquesta comarca històrica: ‘Arrapem els Ports, defensem lo nostre!’.

De la programació d’avui en destaquem les actuacions següents: Animal Sound, Assekes, Auxili, Los de Marras i La Fúmiga. La festa acabarà de matinada amb música de discjòqueis. Demà serà el torn dels grups de la contrada Festucs i Aigua Xirla. També hi haurà l’actuació de les muixerangues de Castelló i de Vinaròs. Al vespre hi haurà les actuacions de Lilit i Dionís, Atzembla, Pirat’s Sound Sistema i Intershow. L’Aplec dels Ports acabarà el diumenge a la tarda amb els concerts de Nandet, Pau Alabajos, Candela Roots i Contracop.

L’Aplec dels Ports és una jornada de celebració i reivindicació que se celebra anualment als pobles de la comarca històrica dels Ports. Es va celebrar per primera vegada a Todolella l’any 1978 i des de llavors s’ha repetit anualment, exceptuant l’any 2006.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]