[Aclariment posterior a la publicació d’aquesta notícia:

A Portugal els ajuntaments tenen una cambra legislativa, l’Assemblea Municipal i un executiu, Càmera Municipal, que són òrgans diferents. L’ajuntament està constituït per aquests dos òrgans i per un consell assessor. La moció ha estat votada i aprovada pel legislatiu municipal de Lisboa mentre que l’executiu, després que el PSOE hagués expressat el seu malestar per la posició dels socialistes portuguesos, se n’ha desmarcat. En un primer moment aquest article es referia a l’ajuntament però s’ha canviat ja que l’ajuntament no és només el seu plenari.]

L’Assemblea Municipal de Lisboa ha aprovat una resolució en què demana la llibertat dels presos polítics catalans i condemna les ‘mesures repressives i la deriva autoritària del govern espanyol i les autoritats espanyoles’ en relació amb el cas català. El text, presentat pel Partit Comunista, ha rebut els vots favorables del Bloc d’Esquerres i del Partit Socialista, formació del primer ministre de Portugal, Antonio Costa.

Defensen que cal trobar una solució política i que aquesta solució implica ‘necessàriament l’anul·lació de les condemnes i el consegüent alliberament’. En la ‘deriva repressiva’ de l’estat espanyol, la resolució també cita la llei mordassa, adoptada el 2015 i que ‘ataca les llibertats i drets fonamentals i polítics democràtics’.

La resolució adoptada pel ple de l’ajuntament de la capital portuguesa serà enviat al govern espanyol, a la Generalitat de Catalunya, a les autoritats locals de Barcelona i al Ministeri d’Afers Exteriors de Portugal.

Aquesta és la resolució que s’ha presentat.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.