La sanitat pública catalana reconstrueix el clítoris a deu dones víctimes d’ablació en dos anys

  • Catalunya disposa de 73 taules locals per prevenir la mutilació genital femenina

VilaWeb

Europa Press

06.02.2018 - 18:10
Actualització: 06.02.2018 - 18:13

El sistema sanitari públic català ha reconstruït des del 2015 el clítoris a 10 dones residents a Catalunya que han patit la mutilació genital femenina (MGF), ha informat la Conselleria de Presidència de la Generalitat en un comunicat.

El 2015 es va crear el circuit per a la reconstrucció, una unitat mixta de professionals de ginecologia i cirurgia plàstica encarregada de dur a terme aquestes intervencions sufragades pel sistema públic català.

El circuit ha rebut des que es va iniciar 26 consultes, de les quals 10 han acabat amb la intervenció quirúrgica, i pròximament estan previstes tres més, derivades de les visites de l’any passat.

La Conselleria de Salut ha format en prevenció de MGF a 400 professionals catalans, principalment de l’àmbit de la salut, però també de la immigració, l’antropologia o mossos d’Esquadra.

Catalunya disposa en l’actualitat de 73 taules locals i circuits de coordinació per prevenir la MGF, coordinades per la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, de les quals 13 s’han creat el 2017 i que han treballat en 132 casos.

També s’han realitzat 11 intervencions de sensibilització dirigides directament a les persones de les comunitats d’origen amb prevalença de la MGF.

Detecció precoç 
Les taules locals són reunions que permeten un treball coordinat entre professionals dels serveis públics que estan en contacte directe amb la població que podria ser practicant de l’ablació, i estan integrades per diversos perfils professionals amb l’objectiu de facilitar la prevenció i detecció precoç.

Des del 2002, les administracions públiques treballen l’abordatge d’aquesta pràctica amb un protocol, l’objectiu del qual és sumar esforços de tots els actors socials amb l’objectiu de garantir la salut i el respecte a la integritat física de les menors.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem