La rosa groga en solidaritat amb els presos polítics es multiplicarà per 10 per Sant Jordi a Catalunya, des de les 60.000 que es van comercialitzar l’any passat a les 600.000 que es posaran a la venda dilluns.

El president del Gremi de Floristes de Catalunya, Joan Guillén, ha dit  que, malgrat la irrupció de la rosa groga solidària, la vermella tradicional mantindrà la seva preponderància i preveuen vendre més de set milions de vermelles a tota Catalunya, la qual cosa representaria un augment de vendes del 10%.

‘El sector torna a l’alça. Esperem que aquesta sensació la corrobori el públic’ el dilluns vinent, ha dit Guillén, que veu una progressió desmesurada de la rosa groga, ja que l’any passat no era ni la segona més venuda per la Diada.

També registren una gran quantitat d’encàrrecs per posar un llaç groc en les roses que es vendran el dilluns vinent a les 4.000 parades que s’instal·laran per tota la ciutat de Barcelona.

El líder del gremi ha aprofitat per tornar a reclamar una ordenança barcelonina contra les parades mercantilistes promogudes per empreses que especulen amb roses sense garanties, i adaptar les normes de la ciutat per a Sant Jordi al segle XXI, ja que la norma actual data del 1994.

‘2.000 maltractadors de roses’
De fet, ha exigit uns coneixements mínims per abordar la venda de roses de qualitat, la majoria seran les de l’especialitat ‘Freedmon’ en desenes de variants, i ha lamentat: ‘En l’actualitat, tenim més de 2.000 maltractadors de roses al carrer’.

A més de les 4.000 parades oficials, el gremi calcula que 3.000 persones se sumen a la jornada posant a la venda roses amb galledes d’aigua en una acció que Guillén considera intrusisme.

També ha demanat separar més les parades perquè no hi hagi tantes al centre de la capital catalana: per a Guillén, la ciutat està ‘sobresaturada’ amb 4.000 parades, i ha demanat distanciar aquests punts de venda per aconseguir més espai per passejar i gaudir de la jornada.

El regidor de Turisme, Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, s’ha compromès a treballar en una nova ordenança, com l’any passat també va dir la regidora de Comerç i Mercats Montserrat Ballarín.

‘Sóc conscient que l’ordenança actual és molt vella i que tenim una situació complexa, que treballarem’, ha dit Colom, que ha cridat el consum responsable i al fet que els ciutadans comprin roses, pans de Sant Jordi i llibres en establiments que donin garantia i qualitat.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb