La policia i el govern espanyols donen versions diferents sobre la detenció del president Puigdemont a Alemanya. El senador d’EH Bildu Jon Iñarritu va formular una qüestió a l’executiu per a aclarir si la policia espanyola, conjuntament amb el CNI, havien participat en l’operació i l’arrest de Puigdemont.

El 25 de març, el mateix dia de la detenció, la policia se’n va vantar a Twitter: ‘Gràcies a una operació coordinada dels agents d’Informació de policia i el CNI, Puigdemont ha estat detingut a Alemanya.’

Tanmateix, tres mesos després dels fets, el govern espanyol assegura que no. ‘Cal indicar que en el dispositiu de detenció de Carles Puigdemont i Casamajó no hi han participat ni mitjans tècnics ni humans espanyols’, ha respost a Iñarritu. El senador ha publicat la resposta a Twitter amb el missatge següent: ‘Com quedem, policia?’

Per la seva part, Puigdemont ha denunciat que el van seguir il·legalment i que els responsables ‘hauran de respondre davant la justícia, la de debò’. A més, retreu a l’estat espanyol que amagui ‘sota una catifa’ les il·legalitats que ha comès en el seu cas. ‘S’han de donar explicacions i assumir responsabilitats. Hi ha gent a la presó i a l’exili per culpa de falsedats com aquestes’, ha afegit en un altre piulet.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb