Les Illes Balears han assumit la presidència de l’Euroregió Pirineus Mediterrània en un acte celebrat al palau de Pedralbes. Alfred Bosch, conseller d’Acció Exterior de la Generalitat ha estat l’encarregat de cedir el mandat a les Balears que han estat representades per la consellera de presidència i portaveu del govern de les Illes, Pilar Costa. D’aquesta manera, les Balears dirigiran l’Euroregió durant els pròxims divuit mesos.

Durant l’acte de traspàs Alfred Bosch ha recordat que ‘la solució és fer més Europa, una Europa on la democràcia no sigui mai castigada’ i ha assegurat que ‘el projecte europeu només té futur si inclou l’altra riba de la Mediterrània’. Bosch ha anunciat la creació d’una aliança per a crear un gran pol de cooperació a la Mediterrània.

En la mateixa línia s’ha manifestat Costa, que ha dit que creuen en una Europa forta i que fugi dels populismes. El vice-president de la regió d’Occitània, Guillaume Cros, ha destacat que les regions han de ser el motor d’Europa i ha reivindicat la necessitat de crear un futur comú amb la resta de territoris que formen aquest organisme.

Fundada el 2004 amb el suport de la Unió Europea com un projecte polític de cooperació territorial, l’Euroregió Pirineus Mediterrània està formada pels governs de la Generalitat, el govern de les Balears i Occitània.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.