Els consellers d’Educació, Josep Bargalló, i de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, han presidit avui el ple i XX aniversari del Consell Català de la Formació Professional (CCFP), en què han donat llum verda al document de bases de l’estratègia catalana d’aquest àmbit fins al 2030.

Bargalló ha destacat que ‘avui el CCFP ha aprovat una estratègia àmpliament compartida de cap on ha d’anar la FP al llarg de la dècada vinent’. Al seu parer, es tracta d’una mirada llarga i necessària que deixa enrere el treball a curt termini dels plans generals, i ha subratllat que sorgeix del debat i la reflexió comuna amb els agents socials.

El Homrani ha emfatitzat el ‘compromís compartit amb Educació d’un impuls de la FP que té un doble benefici: un benefici directe per a la persona perquè està en millors condicions d’afrontar el món laboral’.

En la seva opinió, la FP és clau per a un canvi de model que en alguns sectors s’ha d’impulsar i un avanç cap a un sistema més basat en la qualitat que no en la competitivitat per salaris baixos.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.