La Generalitat obrirà, a final del 2017, la web Dictadas en linha, en la qual els usuaris podran fer dictats per a millorar l’ortografia en llengua occitana. Així ho ha anunciat la Direcció general de Política Lingüística de la Conselleria de Cultura en un comunicat.

L’eina permetrà de triar entre la modalitat referencial de l’occità –l’estàndard– i la varietat aranesa, de manera que oferirà ‘una visió de conjunt de la llengua occitana’, tot i que es prioritzarà l’aranès, parlat a la Vall d’Aran.

Dictadas en linha serà una adaptació de Dictats en línia en català, estrenada el 2016, i oferirà quaranta-cinc dictats de nivell elemental i intermedi que es podran escriure i corregir de manera interactiva.

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de Vilaweb