El departament de Treball ha convocat a les 11.00 hores una nova reunió de mediació entre la direcció d’Ibèria i el comitè del personal de terra a l’aeroport de Barcelona, en un últim intent per cercar un acord que desconvoqui la vaga prevista per aquest cap de setmana, la tercera en l’últim mes.

Com en les anteriors ocasions, la trobada tindrà lloc a les dependències de Treball. La Generalitat ha convocat a les dues parts després que la reunió de mediació d’ahir acabés sense acord.

La plantilla d’Iberia, integrada per uns 2.700 treballadors, reclama a l’empresa la conversió a fixos dels contractes temporals, que representen el 50% de la plantilla, així com noves contractacions per solucionar l’excés de càrrega de treball.

L’empresa, no obstant això, manté que no pot negociar la transformació dels contractes del personal de l’aeroport de Barcelona perquè és una qüestió d’àmbit estatal, que està fora de les competències de negociació del comitè d’empresa a l’aeroport barceloní.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb