La cuina de la Neus: Tonyina en escabetx

  • És temps de tonyina fresca i Neus Cuscó ens en prepara un plat popular

VilaWeb
Montserrat Serra
07.05.2016 - 02:00
Actualització: 07.05.2016 - 08:31

Ingredients:
4 talls de tonyina fresca (aquesta tonyina tant es pot fer a daus com a talls)
2 cebes grans
4 grans d’all
2 fulletes de llorer
una mica de sajolida i orenga
sal, pebre negre i una culleradeta de pebre vermell
un got mitjà de vinagre de vi
un got mitjà de vi
un got mitjà d’aigua
un got mitjà d’oli

Elaboració:
Salem i enfarinem la tonyina. La fregim en una paella i la posem en una cassola de fang o de ferro. Amb l’oli que queda, sofregim la ceba tallada a juliana i els alls, també a trossets petits. Tirem la ceba i els alls amb l’oli per sobre de la tonyina i hi afegim els altres ingredients: vi, vinagre, aigua, pebre negre, pebre vermell i les herbes. Ho fem bullir uns deu minuts. Apaguem el foc. Tapem la cassola i deixem que reposi vint-i-quatre hores. 

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any