La cuina de la Neus: Sardines en escabetx

  • Neus Cuscó ens proposa aquesta recepta antiga, de temps de Quaresma, heretada de la seva àvia

VilaWeb
Montserrat Serra
27.02.2016 - 02:00
Actualització: 27.02.2016 - 16:43

Ingredients:
(6 persones)
1 kg de sardines
300 dl oli d’oliva
100 dl de vinagre de vi
sal
pebre negre en gra
pebre vermell dolç
6 grans d’all
3 fulles de llorer
1 braqueta de sajolida
1 braqueta d’orenga

Elaboració:
Posem l’oli en una cassola al foc, amb els grans d’all trencats. Quan estiguin una mica sofregits, agafem les sardines, netes de cap i tripa, i sense enfarinar les fregim una mica, però no gaire. Les retirem del foc i les anem posant en una cassola de fang. Quan les tenim totes cuites i a la cassola, hi posem per sobre les herbes, una dotzena de grans de pebre negre i una cullaradeta de pebre dolç vermell. Hi afegim el vinagre i a continuació l’oli ben calent de fregir les sardines.

Tapem la cassola de fang i la deixem reposar d’un dia per l’altre. No fa falta posar-la a la nevera. A partir d’aquí, les sardines ja es poden menjar. Es mengen fredes i tant serveixen com a entrant com per acompanyar un plat o una amanida.

Sardines en escabetx, segons una recepta de l'àvia de Neus Cuscó.
Sardines en escabetx, segons una recepta de l’àvia de Neus Cuscó.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any