La cuina de la Neus: Panellets

  • Neus Cuscó ens ofereix la recepta dels panellets més habituals, tan com ella els fa · Per tenir-los a punt per a la Castanyada i Tots Sants

VilaWeb
Montserrat Serra
24.10.2015 - 02:00
Actualització: 25.10.2015 - 21:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ingredients:
(per a uns setanta panellets)

400 gr ametlla mòlta
400 gr sucre glaç
150 gr patata bullida amb pell
Ratlladures de llimona
Una culleradeta de sucre de vainilla

Guarnició:
100 gr pinyons
100 gr ametlles crues picades
100 gr coco ratllat
una culleradeta de nescafè
2 ous
maicena

Elaboració:
Bullir les patates amb pell. Mesclar la massa de patates amb l’ametlla mòlta i el sucre en petites quantitats. Treballar-ho tot. Ratllar la pell de la llimona i el sucre de vainilla. Continuar treballant fins a obtenir una massa uniforme. Deixar reposar la massa vint-i-quatre hores a la nevera.

panellets-Neus-bona1

Dividir la massa en quatre parts iguals:

Pinyons: formar boles, passar per maicena i per clara d’ou batuda. Cobrir amb els pinyons i pintar amb rovell d’ou.

Ametlla: formar tires i passar-les per la maicena i la clara d’ou. Cobrir amb les ametlles picades i pintar amb el rovell d’ou.

Coco: mesclar la massa amb la mitat del coco. Formeu piràmide, passeu-les per coco ratllat i posar-les a la safata.

Cafè: mesclar la massa amb una cullerada de nescafè i formar boles.

Untar una plata de forn amb una mica de mantega i farina. Coure al forn preescalfat a 200 graus, de 12 a 15 minuts.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes