La cuina de la Neus: croquetes de lluç i gambes

  • Neus Cuscó ens continua oferint el seu receptari de cuina popular

VilaWeb
Montserrat Serra
20.02.2016 - 02:00

Ingredients:
(per a 4 persones)
200 g lluç
6 gambetes
2 cebes
farina, sal, pebre, oli, 1 ou i pa ratllat

Elaboració:
Amb l’espina del lluç i les cloques de les gambes, amb una mica de pebre, julivert i una ceba farem un petit fumet.

Ratllarem l’altra ceba i la sofregirem. A mig sofregir, afegirem el lluç esmicolat i al final de la cocció hi posarem les gambes a trossets petits.

Tot seguit hi posarem dues cullerades soperes de farina, que remenarem fins a formar una pasta que sigui rosadeta. Aleshores hi afagirem un parell de cullerots de fumet. Remenarem fins a fer una pasta consistent.

Deixarem refredar la pasta a la nevera tres o quatre hores.

Un cop freda la pasta, anirem agafant porcions i en farem boletes.

Passarem les boletes per la farina blanca, després l’ou batut i al final el pa ratllat.

Fregirem les croquetes amb oli abundant i ben calent. Les traurem de la paella i les posarem a sobre d’un paper de cuina per treure’ls-hi l’oli sobrant.

Aquestes croquetes es poden acompanyar amb la salsa de pebrots del piquillo que vam explicar la setmana passada.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any