CUP Barcelona 1-O

El conseller de la CUP al districte de Sant Andreu de Barcelona, Ivan Altimira, serà jutjat previsiblement el 8 de març per presumpta resistència i lesions lleus a tres agents de la Guàrdia Urbana en un concert en solidaritat a l’1-O el 17 de setembre del 2017.

La fiscalia demana a Altimira un any de presó per resistència i una multa de 720 euros per les lesions lleus. També acusa un militant de la CUP, David Carmona, a qui li demana dos anys de presó per atemptat, a més de la mateixa multa per les lesions.

La defensa dels dos acusats en demana la lliure absolució en considerar que no es van resistir ni van causar lesions als agents de la Guàrdia Urbana, mentre que la policia barcelonina, que s’ha personat en la causa, considera que els dos processats van cometre atemptat, resistència i lesions i demana, igual que la fiscalia, un i dos anys de presó.

Els fets van tenir lloc la nit del 16 al 17 de setembre, quan a la plaça de l’Assemblea de Catalunya de Barcelona es va organitzar un concert a favor de l’1-O i la Guàrdia Urbana va acudir-hi, segons la fiscalia, per queixes veïnals pel soroll.

Segons el relat del fiscal, els agents es van entrevistar amb els organitzadors, en concret els dos acusats, i David Carmona va voler fotografiar un dels policies, per la qual cosa li van demanar que s’identifiqués, a la qual cosa es va negar, i llavors va començar una discussió i forcejament que va acabar, segons l’escrit d’acusació, amb una agressió a tres agents.

L’advocat dels dos processats, Eduardo Cáliz, ha explicat a Europa Press que l’actuació de la Urbana, emparant-se en una ordre de la Fiscalia sobre l’1-O, ‘va ser absolutament desproporcionada fins al punt que van ocasionar diverses lesions al David’.

Destaca a més que en aquesta actuació va participar un agent de la Urbana que ja havia estat denunciat per Ivan Altimira en diverses actuacions ‘desproporcionades contra moviments socials al districte’, la qual cosa va fer que aquest agent involucrés el conseller en aquestes diligències.

A les xarxes socials s’ha impulsat una campanya per defensar la seva absolució sota el lema ‘Ivan i i David absolució. Votar no és cap delicte’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb