El vice-president Oriol Junqueras ha publicat un article en una quinzena de diaris internacional, en què demana la intervenció d’Europa per a defensar la democràcia.

El president d’ERC explica que arran de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, queda reconeguda la seva immunitat com a europarlamentari, i que per tant, en haver estat condemnat sense suplicatori, els seus drets han estat vulnerats.

Junqueras creu que l’estat espanyol desafia Europa, conscient que ‘la Unió Europea no té els mecanismes suficients per imposar-se’, i que en cap cas cerca justícia, ‘sinó venjança’. Com a conseqüència, fa una crida a què Europa intervingui per a defensar la democràcia i afirma que les institucions europees han d’avançar per a trobar un mecanisme democràtic que posi fi a la repressió i permeti la implementació del dret d’autodeterminació.

Finalment, proposa com a solucions la fi de la repressió a través d’una amnistia a tota la causa contra l’independentisme, una taula de negociació entre Catalunya i l’Estat espanyol i un referèndum sobre la independència.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb