Oriol Junqueras

Avui al migdia, just abans del ple del Parlament, la mesa ha aprovat, amb l’aval d’ERC i el PSC, que els quatre diputats de JxCat no podran votar per delegació com ho han fet fins ara i hauran de designar un substitut si volen que el seu vot es comptabilitzi. Oriol Junqueras, a la presó dels Lledoners, ha defensat la substitució del vot dels presos polítics, tal com han fet ell i Raül Romeva, perquè, exposa: ‘ens permet garantir els nostres drets com a diputats’. I argumenta: ‘Per sobre de tot hem de preservar la majoria independentista, no ens podem permetre posar en risc la gesta del 21D’.

D’altra banda, i coincidint amb la posició contrària d’ERC, Carles Puigdemont, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sánchez, diputats de Junts per Catalunya, han enviat una carta als mitjans per a mostrar el desacord amb el pacte entre ERC i el PSC d’impedir el vot per delegació com ho han fet fins ara.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb