‘Ma plus belle histoire d’amour’, ‘Dis, quand reviendras-tu?’, ‘L’Aigle noir’ (versionada en català per Maria del Mar Bonet), ‘Nantes’ (versionada en català per Guillermina Motta), ‘La solitude’ o ‘Une petite cantate’, són alguns dels grans èxits de la cantant francesa Barbara. L’any en què es commemora el vintè aniversari de la seva mort, l’actriu francesa Juliette Binoche i el pianista Alexandre Tharaud reivindiquen el seu llegat amb l’espectacle ‘Vaille que Vivre (Hommage à Barbara)’, que es pot veure aquest cap de setmana al festival Castell de Peralada.

És un espectacle creat al voltant dels records de Barbara i que es va estrenar la setmana passada al prestigiós Festival d’Avinyó. Binoche i Tharaud tenen un lligam molt profund amb la gran dama de la cançó francesa, un vincle que s’ha teixit amb el temps, ja que Barbara els ha acompanyat al llarg de tota la seva vida. Per aquest motiu, i amb la voluntat de retre un homenatge íntim i ple d’humilitat, es demanen sobre la seva absència, sobre el buit que ha deixat la cantant en les seves vides.

Per això han escollit els textos i la música d’un espectacle que té una posada en escena senzilla però emotiva. A l’escenari, la guardonada i prestigiosa actriu recita uns textos que reviuen les paraules de Barbara. I Tharaud, que va ser intèrpret de la banda sonora d’Amour de Michael Haneke, treu a la llum la música de Barbara i la seva extrema riquesa amb les seves interpretacions al piano, algunes de les quals, d’esperit minimalista.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]