Els eurodiputats Jordi Solé, Josep-Maria Terricabras i Ramon Tremosa han denunciat al Parlament Europeu l’anomenada ‘operació precinte’ que vol acomplir el govern espanyol per a impedir que es faci un referèndum a Catalunya. Han adreçat una pregunta a la Comissió Europea, en què fan referència als articles 2 i 7 del Tractat de la Unió. Terricabras, d’ERC, ha publicat la pregunta que els eurodiputats han registrat a la cambra.

Els eurodiputats catalans demanen a l’executiu comunitari si considera que precintar col·legis electorals és una pràctica compatible amb el principi democràtic, i si creu que aquesta amenaça, en cas de materialitzar-se, significa una violació dels valors fonamentals de la Unió Europea.

Segons que va transcendir ahir, el govern espanyol té la intenció de precintar els col·legis electorals i assumir les competències en educació que té delegades la Generalitat. És el pas de l’anomenada ‘operació diàleg’ a la via més repressiva.

Més informació: 

Així s’ha construït el relat per a justificar la repressió a Catalunya

El ministre de Justícia espanyol amenaça amb la possibilitat d’intervenir l’autonomia de Catalunya

La lògica de la repressió els portarà al penya-segat (editorial de Vicent Partal)

 

 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.