La Guàrdia Costanera italiana ha informat que els exàmens realitzats al vaixell Open Arms al port sicilià de Porto Empedocle han detectat ‘anomalies greus’ que justifiquen la immobilització ‘immediata’ de la nau, sobre el que també pesa una ordre de segrest dictada per la fiscalia.

Efectius de la Guàrdia Costanera han inspeccionat aquest dijous l’Open Arms. Dimarts va poder atracar a Lampedusa gràcies a una mesura d’urgència del fiscal i en contra del criteri del ministre de l’Interior, Matteo Salvini, que impedeix qualsevol desembarcament de migrants i refugiats rescatats per l’ONG.

Les anàlisis realitzades en les últimes hores haurien detectat ‘una sèrie d’anomalies greus relatives a la seguretat de la navegació, al respecte de la normativa en matèria de protecció de l’àmbit marí i a l’entrenament i familiaritat de la tripulació amb els procediments d’emergència’, segons la Guàrdia Costanera.

Aquestes anomalies impliquen ‘l’immediat tancament administratiu’ del vaixell, a l’espera almenys que s’esmenin ‘les irregularitats tècniques i operatives’ detectades durant la inspecció, diu el comunicat.

El fiscal d’Agrigent, Luigi Patronaggio, també ha sol·licitat avui al jutge d’instrucció d’aquesta ciutat siciliana que confirmi el segrest preventiu de l’Open Arms, que és a Porto Empedocle després de desembarcar dimarts a Lampedusa els 83 migrants que duia a bord.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.