iphone

Un forat de seguretat de les converses grupals de FaceTime, una aplicació dels telèfons iPhone, permetia d’escoltar i veure les altres persones abans que haguessin despenjat el telèfon. L’errada ha estat comentada àmpliament a Twitter i Apple ha reaccionat impedint les trucades grupals fins que solucionin el problema en una pròxima actualització. Vegeu ací un vídeo d’una periodista que va comprovar l’errada:

Fins ara, quan trucaves algú per FaceTime podies afegir més persones a la conversa abans que l’interlocutor contestés. En fer-ho, el telèfon començava a retransmetre el so de l’altre iPhone sense necessitat de despenjar. A més, la pantalla no mostrava cap indicació que indiqués que el telèfon estava enviant el so captat pel micròfon.

El problema encara anava més enllà i podia arribar a mostrar imatges enregistrades per la càmera sense l’expressa autorització del receptor de la trucada. Si la persona trucada volia silenciar la trucada abaixant el volum, el que provocava era que activava la càmera frontal.

Les trucades grupals de FaceTime es van posar en marxa amb la nova versió del sistema operatiu dels iPhone, l’iOs 12.1, que es va publicar a finals d’octubre. Amb aquesta nova versió, FaceTime permetia de fer videoconferències de fins a 32 persones alhora.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb