Com podeu evitar que la intel·ligència artificial de Meta us espiï a Instagram i Facebook?

  • Us expliquem pas a pas com podeu privar que la intel·ligència artificial de Meta entri en les vostres publicacions d'Instagram i Facebook

VilaWeb
Redacció
13.06.2024 - 20:55
Actualització: 14.06.2024 - 21:26

A partir del 26 de juny, com a part de l’entrada en vigor de la nova política de privacitat, Instagram i Facebook permetran l’accés al contingut que pengin els usuaris per a entrenar la intel·ligència artificial de Meta. En resposta a l’anunci, en les darreres setmanes s’ha viralitzat una imatge que demana als usuaris que la republiquin si no volen que la IA Meta n’accedeixi als continguts. Republicar la imatge no té cap efecte pràctic, al contrari d’allò que diu la imatge, però sí que existeix una via per a evitar que la intel·ligència artificial de la plataforma accedeixi als vostres continguts.

Eviteu que la IA de Meta accedeixi als vostres continguts, pas a pas

Meta, per defecte, permet l’accés de la seva intel·ligència artificial als comptes dels usuaris d’Instagram i Facebook, com també d’altres serveis de la plataforma com ara Messenger o bé Threads. Entre la nòmina de plataformes de Meta afectades per la nova política de privacitat, tanmateix, no apareix WhatsApp, un servei de missatgeria que es preua a si mateix de xifrar tots els continguts que s’hi envien, incloent-hi tant missatges de text com notes de veu o bé imatges. L’aplicació, val a dir, no xifra les anomenades metadades, que no és sinó la informació circumstancial associada a un missatge: qui l’ha enviat, qui l’ha rebut, en quin moment s’ha enviat, des d’on s’ha enviat, etcètera.

Per impedir l’accés de la intel·ligència artificial de Meta a les vostres publicacions, cal que feu clic en aquest enllaç, que obrirà el formulari per a informar a Meta de la decisió de no permetre que la intel·ligència artificial accedeixi a les vostres publicacions (per a poder-hi accedir, cal estar logat a Facebook o Instagram). Caldrà que empleneu els tres camps obligatoris (país de residència, correu electrònic i justificació escrita de com us afecta aquesta política d’intel·ligència artificial) i, tot seguit, feu clic al botó blau de “Enviar”, que es troba a baix de tot del formulari. El formulari, de fet, constata que els usuaris “tenen dret a oposar-se a la possibilitat que Meta faci servir la informació que has compartit en els nostres productes i serveis per a desenvolupar i millorar la IA de Meta”.

Captura de pantalla del formulari.

L’enviament del formulari, tanmateix, no necessàriament garanteix que Meta faci cas la vostra voluntat. Una volta enviat, rebreu un missatge de Meta que diu que la sol·licitud serà examinada. “Gràcies per posar-te en contacte amb Meta. Revisarem la teva sol·licitud tan aviat com sigui possible”, diu el missatge.

Si la sol·licitud és aprovada, l’usuari rebrà eventualment un correu electrònic de Meta informant-lo de la decisió i fent-li constar que serà aplicada d’ara endavant. Generalment, aquest correu sol arribar en qüestió de pocs minuts.

Captura de pantalla del correu d’aprovació de la sol·licitud.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor