Bretanya

Una delegació de la iniciativa Bretanya Reunida s’ha desplaçat fins a París per lliurar de 105.000 signatures que demanen un referèndum sobre la reunificació de Bretanya i el departament del Loira Atlàntic.

Els promotors van sortir en bicicleta de Saint-Nazaire (Loire-Atlantique) el 14 de juny i han arribat avui a l’assemblea francesa, on han estat rebuts per un grup de diputats bretons. La voluntat de la iniciativa és que siguin aquests mateixos diputats els que presentin una llei a l’assemblea francesa que permeti fer la consulta.

El Loira Atlàntic forma actualment part del País del Loira, però gran part de la població considera que per motius culturals i històrics forma part de Bretanya.

Les mateixes signatures, que suposen més del 10% del cos electoral del departament, van ser lliurades fa sis mesos al consell departament del Loira Atlàntic, que va rebutjar fer la consulta. Tanmateix, el departament va aprovar una petició perquè l’estat francès organitzi aquest referèndum, i en el mateix sentit, el president del consell, Philippe Grosvalet, va enviar una carta al president francès, Emmanuel Macron, perquè ho facilités.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb