Quins són els horaris de bars i restaurants?

  • A Catalunya, els bars i restaurants amplien els horaris i obriran fins a mitjanit

VilaWeb
Redacció
20.05.2021 - 17:00
Actualització: 22.05.2021 - 18:46

La pandèmia del coronavirus afecta diferentment diversos punts del país, i la duresa de les restriccions també difereix. En aquest sentit, cada govern ha establert unes aproximacions sobre l’obertura de la restauració –bars i restaurants–, un dels sectors que més ha patit per les mesures contra la covid. Tot seguit resolem alguns dubtes sobre les actuals restriccions. Quins són els horaris dels bars i restaurants?

[EN DIRECTE] Les notícies d’última hora sobre la pandèmia del coronavirus 

A Catalunya, bars i restaurants obriran fins a la mitjanit

Actualment, els bars i restaurants a Catalunya poden obrir de manera ininterrompuda des de les 06.00 fins a les 00.00, amb un màxim de quatre comensals per taula. A l’interior, la cabuda és del 50%, mentre que a l’exterior és del 100%. A partir de dilluns, 24 de maig, a cada taula hi podrà haver grups de sis persones o bombolles de convivència.

Catalunya Nord recupera l’activitat a les terrasses de bars i restaurants

Avança el desconfinament a Catalunya Nord. Des del 19 de maig, els bars i restaurants poden tornar a acollir clients a les terrasses, després de gairebé deu mesos de tancament, en els quals només han pogut servir menjar a domicili o per emportar-se. Cal recordar que, de moment, el confinament nocturn es manté vigent de les nou del vespre a sis del matí.

Al País Valencià tanquen a les 00.30

Els bars i restaurant del País Valencià tenen unes mesures més laxes, que els permeten d’obrir fins a les 00.30 a partir del 24 de maig. El confinament nocturn comença a la una de la matinada. L’ocupació de les taules serà d’un màxim de deu persones, tret que siguin convivents.

Es permet de donar servei a l’interior del local amb una limitació del 50% de la cabuda. Caldran mesures molt estrictes de neteja i ventilació. També es permet l’ocupació completa de les terrasses dels locals de restauració. La distància entre taules serà de dos metres a l’interior i un metre i mig a l’exterior.

A les Illes reobren les terrasses en l’horari continuat

Fins el 22 de maig, les terrasses de bars i restaurants de totes les Illes podran obrir en horari continuat de dilluns a diumenge fins a les 22.30. A partir de diumenge, 23 de maig, podran reobrir els interiors fins les 18.00. L’ocupació serà variable segons la situació de cada illa, i si el local té o no terrassa. Per exemple, a Mallorca podran obrir al 50% si no tenen terrassa i al 30 si en tenen. Encara que a tot arreu, el màxim permès en un local serà de cent cinquanta persones. A les taules només es podran trobar grups de quatre persones. A més, a partir del 23 de maig l’horari de les terrasses s’amplia fins a les 23.00.

Franges per a dinar i sopar a Andorra

A Andorra, els bars i restaurants funcionen per franges de dinar i sopar. La primera és de les 12.00 a les 16.00, i la segona és de les 19.00 a les 24.00. Fora de les franges es pot fer demanar menjar per a emportar-se o a domicili. Les taules han de respectar les distàncies de seguretat i només poden encabir sis persones a tot estirar (tret que la bombolla de convivència sigui més gran).

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor