Fotografia: EPA/Miguel Candela

Un tribunal d’Hong Kong ha prohibit als manifestants d’anar fora de les ‘zones habilitades’ de l’aeroport, paralitzat dilluns i dimarts pels manifestants que l’havien ocupat pacíficament. Ho ha anunciat l’autoritat aeroportuària en un comunicat publicat a la seva web. Segons el text, l’ordre judicial temporal servirà per a evitar que ‘la gent obstrueixi o interfereixi de manera voluntària i il·legal amb l’ús adequat de l’aeroport d’Hong Kong’. Avui al matí ja s’han reprès alguns dels vols prevists.

La policia va assaltar ahir l’aeroport d’Hong Kong per reprimir la protesta i desallotjar-los. La tensió ha crescut aquestes darreres hores i el govern de la Xina ha enviat policies i militars a la ciutat. Segons que informen mitjans internacionals i corresponsals desplaçats a Hong Kong, la policia ha fet servir gas pebre contra els manifestants, a més de les porres.

En la conferència de premsa setmanal, la cap de govern, Carrie Lam, va defensar l’actuació de la policia hongkonguesa durant les protestes i va dir que el seu rol era absolutament necessari per a mantenir l’ordre en l’ex-colònia britànica. A més, va avisar els manifestants que els darrers enfrontaments amb els antiavalots portaven Hong Kong ‘cap a un punt de no retorn’.

Preguntada si el seu govern mantenia l’autonomia respecte de Pequín i, per tant, si tenia la capacitat de decidir si retirava completament la llei d’extradició a la Xina que va encendre les mobilitzacions, Lam va interrompre el periodista i va dir que ella i la policia eren completament capaços de resoldre ‘aquesta crisi’. Tanmateix, no va fer cap referència a l’autonomia política d’Hong Kong.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb