Grups organitzats, que els diaris d’Hong Kong diuen que formen part de la màfia local, han atacat violentament els manifestant pro-democràcia a l’estació de metro de Yuen Long d’Hong Kong, al final d’una nova manifestació que havia aplegat mig milió de persones. Com a resultat de l’atac, trenta-sis persones han patit ferides d’una certa consideració, entre les quals, el diputat demòcrata Lam Cheuk-ting i diversos periodistes.

Els atacants han aparegut de sobte a l’estació vestits de blanc i han començat a atacar la gent que pujava als trens i que vestien de negre, color majoritari en la manifestació. Ho han fet amb bastons i ganivets i enmig de l’absència remarcable de la policia.

Una estona abans, la policia havia atacat amb gasos lacrimògens els manifestants, quan un grup es dirigia a l’edifici del govern de la República Popular de la Xina a Hong Kong, situat a Sai Ying Pun. Es van aixecar barricades i es va tallar el trànsit. Els enfrontaments van tenir lloc a Connaught Road Central.

Com a mínim, un diputat pro-xinés, Junius Ho, ha estat vist felicitant un grup d’atacants, cosa que ha desencadenat una onada d’indignació.

Aquest diumenge, novament, una enorme manifestació havia col·lapsat el centre d’Hong Kong reclamant una investigació sobre la violència policíaca i la dimissió del govern de la ciutat.

Més informació a Hong Kong Free Press.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb