El govern català vol crear un cos especialitzat en acció exterior i la UE

  • El personal serà seleccionat amb convocatòries específiques i el pressupost dependrà de les necessitats

VilaWeb
ACN
05.05.2023 - 09:50
Actualització: 05.05.2023 - 11:55

El govern ha començat les tasques per crear un cos especialitzat en acció exterior i la UE amb l’objectiu d’avançar en la professionalització del personal encarregat de la política d’internacionalització. Amb la iniciativa, encara a les beceroles per a crear una llei, el govern vol tenir funcionaris especialitzats en l’àmbit internacional per fer una passa endavant en la projecció internacional de Catalunya i les relacions amb uns altres governs i organismes internacionals. “Permetrà definir els requisits professionals que diferenciïn els professionals encarregats de l’acció exterior de la resta i dotar-los d’un caràcter especialitzat”, apunta el govern, i insisteix que també permetrà de compartir talent amb uns altres departaments.

Actualment, la Generalitat no té cap cos o escala de funcionaris o categoria laboral a la qual es requereixin coneixements especialitzats en matèria d’afers estrangers. Per això defensen que cal tenir un cos especialitzat que permeti de garantir que l’acció exterior catalana es planifica i s’executa de la manera més eficaç i eficient i amb la “voluntat de generar el màxim impacte positiu per als interessos del país”.

Entre els objectius del nou cos hi ha el reforç de la projecció i influència de Catalunya a l’estranger i facilitar la promoció dels interessos i les polítiques de la Generalitat al món; garantir que l’administració pública té personal preparat i amb coneixements i aptituds específiques en afers estrangers; la disposició d’eines necessàries per a convocar llocs de feina amb els requisits específics que donin resposta a les necessitats del govern en l’àmbit internacional; l’atracció i retenció de talent i disposar a tots els departaments de personal expert en matèria internacional.

El personal serà seleccionat amb convocatòries específiques i l’impacte pressupostari dependrà de l’avaluació del personal necessari, segons que apunta el govern. El nou cos és un projecte de llei del govern i ha de ser aprovat pel parlament. Ara, el Departament d’Acció Exterior i UE ha de redactar l’avantprojecte de llei i després passarà un procés participatiu. Més tard, el govern ha d’aprovar l’avantprojecte i serà tramitat al parlament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any