El ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, ha celebrat els resultats que dóna la congelació dels lloguers arran de l’aplicació de la llei de mesures urgents. Filloy ha dit que havia servit per a frenar l’augment dels preus del lloguer i ha obert la porta a allargar la mesura. ‘No es pot donar per fet que la podem prorrogar, però les dades demostren que aquesta llei ha permès si més no de frenar l’augment del darrers mesos de l’any passat.’ Amb tot, ha precisat: ‘No som partidaris que s’eternitzi.’

Segons ell, la voluntat és de continuar avançant en el manteniment de la prohibició o en la resolució de les futures polítiques, gràcies a la creació de l’Institut Nacional de l’Habitatge. Ha fet aquestes declaracions després de la primera Comissió Nacional d’Habitatge que ha presidit el cap de Govern, Xavier Espot i que ha servit per a aprovar la creació de la Taula d’Habitatge.

Filloy també ha assegurat que l’executiu vol treballar en dues línies. A mitjà termini, pretén continuar controlant i estabilitzant el mercat i a llarg termini, intentar prevenir els problemes d’aquests anys anteriors.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.