L’Ajuntament d’Ontinyent demanarà la declaració de zona catastròfica per l’històric episodi de pluja que, fins ara, ha deixat més de 400 litres per metre quadrat i ha causat el desbordament del riu Clariano. La crescuda del riu ha obligat a evacuar unes quaranta persones, segons el servei d’Emergències de la Generalitat. Han estat allotjades a l’alberg municipal, on es quedaran fins que passi el temporal i es valori la situació dels seus habitatges, segons que han informat a Efe fonts de l’ajuntament.

En un comunicat, el batlle, Jorge Rodríguez, lamenta que els organismes responsables de la conca del Clariano, en aquest cas la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i el Ministeri de Medi Ambient espanyol, no hagin actuat en la protecció de l’entorn.

[RECULL FOTOGRÀFIC] Les destrosses i inundacions de la gota freda al País Valencià

Durant tota la jornada, sis màquines retroexcavadores, la brigada d’obres, bombers, agents de la policia local i espanyola i Protecció Civil han estat treballant per atendre les conseqüències de les pluges, que inclouen camins inundats, despreniments, desperfectes en la via pública i el desbordament del riu.

‘Hem fet front a un temporal de pluges mai vist a Ontinyent i, afortunadament, no cal lamentar cap desgràcia personal. La ciutat ha respost al desafiament amb una serenitat i un civisme que cal destacar’, ha destacat Rodríguez.

VÍDEO: La riuada s’endú un pont del segle XVI i arrossega cotxes a les Comarques Centrals del País Valencià

El batlle ha demanat tranquil·litat i molta prudència a tota la població, a més d’atendre les recomanacions que fan les fonts oficials, i continuar extremant la precaució davant un episodi de gota freda sense precedents.

A causa del temporal, els centres educatius i formatius de la ciutat han suspès les activitats, i els parcs i les instal·lacions esportives romandran tancats fins a nova ordre, segons el mateix comunicat. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat a la població la màxima prudència, atès que el temporal encara no ha passat i pot haver-hi ‘una retroalimentació’ les pròximes hores.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb