El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat a la població la màxima prudència i que extremi la precaució davant episodis de pluja intensa com el que pateix el País Valencià. Segons que ha dit, l’episodi està lluny d’haver acabat i ha avisat que pot registrar ‘una retroalimentació’ en les pròximes hores.

VÍDEO: La riuada s’endú un pont del segle XVI i arrossega cotxes a les Comarques Centrals del País Valencià

Puig, després d’assistir a l’obertura del curs acadèmic universitari a la Universitat Politècnica de València, ha expressat la seva solidaritat amb les persones que tenen dificultats per la gota freda i ha dit que l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències treballa al costat dels consorcis de bombers i les autoritats locals en aquest episodi.

El president ha conversat aquest matí amb el batlle d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i amb autoritats d’altres municipis afectats per a conèixer de primera mà els possibles incidents. Puig ha demanat a les comarques més afectades que extremin la precaució amb la finalitat que no hi hagi danys personals.

‘La Generalitat sempre estarà al costat de les persones afectades, les comarques i els equipaments’, ha dit. A més, ha recordat que tota la informació d’Emergències està a la disposició dels ajuntaments i altres institucions perquè la presa de decisions es faci ‘amb la màxima prudència’.

Segons Puig, estem passant ‘moments d’alta tensió’, com el desbordament del riu Clariano a Ontinyent, i ara s’esperen pluges intenses en les pròximes hores al sud del país.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb