El Sinn Féin, antiga ala política de l’Exèrcit Republicà Irlandès (IRA), acomiadarà avui Gerry Adams, que passarà el relleu de la presidència a Mary Lou McDonald en la convenció especial del partit. Adams, al capdavant de la formació política durant 34 anys, ja havia anunciat la seva decisió el mes de novembre i McDonald es va imposar en el congrés extraordinari del mes de gener.

Adams ha estat una figura instrumental en la vida política irlandesa durant gairebé 50 anys. En el moment d’anunciar la seva renúncia va recordar que va ser elegit president del Sinn Féin el 1983 en un moment en què ‘la guerra rugia’ a Irlanda del Nord. I va recordar la seva primera intervenció com a president, en la qual va emplaçar als membres del partit a no quedar-se al marge. ‘Aquest missatge continua vigent avui’, va dir.

En una entrevista a Associated Press publicada ahir, deia que no li importava com el jutjaria la història quan abandoni la política perquè sempre ha intentat fer la seva feina de la millor manera possible.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb