PARÍS, 23 (Reuters/EP)

El president francès, François Hollande, no s’enfrontarà a un procés d”impeachment’ pels comentaris que va fer a dos periodistes en els quals va revelar que els serveis secrets francesos havien realitzat quatre assassinats selectius per ordre seva, segons ha dictaminat aquest dimecres una comissió parlamentària.

Aquest mes, el diputat conservador Pierre Lellouche, dels Republicans, havia iniciat un procés per activar l’article 68 de la Constitució francesa, que permet a l’Assemblea Nacional destituir un president, sobre la base que el mandatari hauria infringit els protocols de seguretat.

Una comissió parlamentària ha decidit per tretze vots a favor i vuit en contra frenar el procés d”impeachment’, ha informat el president de l’Assemblea Nacional, Claude Bartolone, en un comunicat. De moment l’Elisi no ha reaccionat.

Pocs aliats d’Hollande esperaven que el procés pogués seguir el seu curs. Tot i això, els comentaris, publicats en un llibre titulat ‘Un president no hauria de dir això’, han generat una tempesta política en el Partit Socialista a sis mesos de les eleccions presidencials.

Hollande, amb un nivell de popularitat a mínims i que encara no ha revelat si optarà a un segon mandat, encara s’enfronta amb una investigació judicial separada sobre si documents classificats deixats sobre el seu escriptori davant dels periodistes van constituir una violació de la seguretat nacional.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb