Cent divuit dies després de l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i cent dies després de l’empresonament de membres del govern català, amb el vice-president Oriol Junqueras i el conseller Quim Forn encara a Estremera, ahir les viles del país van celebrar un carnaval anòmal. La sàtira i la crítica inherent a aquesta festa es va dirigir, en molts casos, a la defensa dels presos polítics catalans, i la denúncia de la violència de l’1 d’octubre, el 155 o l’exili de Carles Puigdemont i els consellers que l’acompanyen.

Al carnaval de Solsona, un dels més emblemàtics dels Països Catalans, la reivindicació va ser general:

Fotografia: Jordi Badia.

Fotografia: Joan Miquel Villaró.
Fotografia: Jordi Badia.
Fotografia: Jordi Badia.
Fotografia: Jordi Badia.
Fotografia: Jordi Badia.

El pregó llegit avui també ha estat farcit de referències a l’actualitat política:

També al carnaval de Sants (Barcelona) diverses comparses van recordar la repressió de la policia espanyola durant el referèndum de l’1 d’octubre:

A Lleida també hi va haver comparses i disfresses sobre l’actualitat política.

El Camell de Molins de Rei, una bèstia de foc que surt cada any per Carnestoltes, va aparèixer caracteritzat com un agent de la policia espanyola.

A Sant Pere de Ribes van sortir bombers, piulets i jutges del Tribunal Constitucional espanyol.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb